Agris.cz - agrární portál

Z a.s.Povodí byly loni ziskové pouze Povodí Vltavy a Ohře

19. 5. 1998 | ČTK

Z a.s.Povodí byly loni ziskové pouze Povodí Vltavy a Ohre

PRAHA 19.kvetna (CTK) - Z peti a.s.Povodí byly vloni ziskové pouze Povodí Vltavy s úcetním ziskem 22,02 miliónu korun a Povodí Ohre se ziskem 7,46 miliónu korun. Zbývající tri Povodí vykázala úcetní ztrátu, a to Povodí Labe 1,8 miliónu korun, Povodí Moravy 68,36 miliónu korun a Povodí Odry 71,54 miliónu korun. Prícinou ztrát techto spolecností byly zejména lonské záplavy. CTK o tom dnes informovala tisková mluvcí Ministerstva zemedelství CR Marcela Dvoráková.

Podle jejích slov dnes schválil ministr zemedelství Josef Lux rocní úcetní uzáverku jednotlivých Povodí jako statutární orgán jediného akcionáre techto a.s., kterým je MZe. Krome toho ministr projednal s predstavenstvy jednotlivých Povodí uplatnení náhrad za omezení užívání nemovitostí v ochranných pásmech vodárenských nádrží a vecný a financní plán pro letošní rok.

Ocekávané náklady za rok pri prijetí paušální výše náhrad za omezení užívání nemovitostí v ochranných pásmech ciní pro všechna Povodí témer 25 miliónu korun, pricemž nejvyšší platby jsou u Povodí Vltavy, a to více než deset miliónu korun.

Na financování programu obnovy vodních toku a systému zásobování pitnou vodou po povodních v lonském roce bude podle Dvorákové letos vyplaceno celkem 1,2 miliardy korun, a to spolecnostem Povodí Odry, Moravy a Labe. Celkový objem prací do roku 2000 predpokládá financní krytí ve výši 2,2 miliardy Kc.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 19. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 04:46