Agris.cz - agrární portál

Pražské pivovary prodaly Pivovar Svijany

5. 5. 1998 | ČTK

SVIJANY (okres Liberec) 5.kvetna (CTK) - Spolecnost Pražské pivovary prodala v minulých dnech svuj závod Svijany na Liberecku firme Pivovar Svijany s.r.o.. Soucástí prodeje byly i ochranné známky Svijanská osmicka, Svijanská desítka, Svijanský ležák a Svijanský kníže. CTK o tom dnes informovala tisková mluvcí Pražských pivovaru Diana Dobálová.

Nový majitel musel odkoupit od Pražských pivovaru i jednu stácecí linku, než však bude nainstalovaná, bude ke stácení piva i nadále využívat kapacitu Pražského pivovaru.

"Svijanská znacka svou velikostí nezapadala do portfólia Pražských pivovaru. Pro ceské pivovarnictví je však nezbytné zachování ruznorodosti malých, regionálních znacek. Prevodem dostanou Svijany lepší príležitost ke svému rustu," zduraznil výrobní reditel Pražských pivovaru František Šámal.

Vrchní sládek pivovaru Svijany a soucasne jeden ze spolecníku nové firmy Pivovar Svijany František Horák CTK rekl, že ješte letos hodlá pivovar dosáhnout asi 15procentního mezirocního nárustu výstavu piva. "Vloni jsme vyrobili pouze 39.000 hektolitru, zatímco zhruba pred deseti lety se rocní produkce blížila 50.000 hektolitru," doplnil.

Pivovar Svijany se stal soucástí a.s. Pražské pivovary v roce 1997 pri sloucení Pražských pivovaru s Pivovary Vratislavice a Pivovarem Ostravar.

Petra Laurinová bm


Zdroj: ČTK, 5. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 10:17