Agris.cz - agrární portál

ČT: Česká vláda uvažuje o zrušení kvót na jablka

29. 4. 1998 | ČTK

CT: Ceská vláda uvažuje o zrušení kvót na jablka

PRAHA 29.dubna (CTK) - Ceská vláda uvažuje, že zruší kvóty, kterými chtela chránit ceské ovocnáre pred konkurencí dotovaných jablek dovážených z Evropské unie, uvedla dnes CT 1 v poradu Události s odvoláním na ministra zemedelství Josefa Luxe. "Vláda zatím o této veci nejednala," rekl Lux.

"Do konce cervna jsme pripraveni hledat rešení," uvedl pro CT 1 Lux. "Tento krok (rušení kvót) samozrejme musí být doprovázen krokem EU, který musí být urcitým kompromisem," dodal ministr zemedelství.

Brusel na ceské kvóty zareagoval vysokými cly, kterými znemožnil vstup na trh ceským výrobcum masa a ovocných štáv a pohrozil podobnými kroky i u mlécných výrobku.

I když CR tvrdila, že tlaku EU neustoupí, protože je v právu, pronikly ze zákulisí nedávné návštevy ceského premiéra Josefa Tošovského v Bruselu opacné zprávy, uvedla CT 1.

gk jw


Zdroj: ČTK, 29. 4. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.06.2024 12:13