Agris.cz - agrární portál

Vláda odpustila SFTR půjčku 50 milionů korun

7. 12. 1999 | ČTK

CTK (Agroweb) 7.12.1999

Vláda odpustila SFTR pujcku 50 milionu korun

Vláda vcera schválila návrh Ministerstva zemedelství CR na zmenu usnesení kabinetu o okamžitém doplnení zdroju Státního fondu tržní regulace v zemedelství (SFTR) o 400 milionu korun. Rekl to po zasedání vlády ministr zemedelství CR Jan Fencl.

Vládní rozhodnutí tak prevedlo návratnou pujcku SFTR ve výši 50 milionu korun od Všeobecné pokladní správy na pujcku nevratnou. Bezúrocnou návratnou pujcku 50 milionu korun z kapitoly Všeobecné pokladní správy z položky Dotace na podporu exportu - Ceská exportní banka umožnilo zmínení usnesení, které vláda prijala letos v dubnu. Pujcku, která byla použita na splátky jistin úveru a úroku SFTR Ceskoslovenské obchodní bance, mel SFTR vrátit 15. listopadu letošního roku. Jak uvádí predkládací zpráva k tomuto návrhu, v letošním roce pokracoval pokles svetových cen obilovin a SFTR se nepodarilo podstatne zvýšit prodejní ceny pri vývozu potravinárské pšenice z lonské sklizne, takže fond nezískal predpokládané tržby. To byla také hlavní prícina financní tísne SFTR, která dnes pusobí znacné potíže pri vracení financní výpomoci. Dnešním rozhodnutím se z této pujcky stala nevratná dotace SFTR.


Zdroj: ČTK, 7. 12. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.05.2024 19:32