Agris.cz - agrární portál

Špidla: Jako člen EU získáme dynamiku, vzestup a dotace

6. 12. 1999 | Právo

Právo 6.12.1999

Špidla: Jako clen EU získáme dynamiku, vzestup a dotace

PRAHA (hck) - Na vstupu do Evropské unie (EU) nebude Ceská republika tratit, naopak získá dynamiku a vzestup. Prohlásil to v nedelní Sedmicce TV Nova ministr práce a sociálních vecí Vladimír Špidla.

"Je zrejmé, že žádná z chudých zemí, která do EU vstoupila, na tom netratila. U všech velmi rychle došlo k vzestupu životní úrovne a proste se v nich žije lépe než pred tím," uvedl ministr. Dodal, že CR bude "v první fázi príjemcem evropské pomoci, protože Evropa je založena na rovnováze. A ona ví, že príliš silné sociální rozdíly mezi jednotlivými zememi by mohly narušit ten projekt jako celek. Takže my získáme dynamiku a vzestup. Ty dotace budou velké", konstatoval Špidla.

Predseda Ceskomoravské konfederace odborových svazu Richard Falbr, k výši zmínených dotací rekl: "Odhaduje se, že na každého Cecha to bude 100 tisíc korun, co Evropa do nás investuje."


Zdroj: Právo, 6. 12. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 08:04