Agris.cz - agrární portál

Maďarská SaGa hodlá expandovat také do České republiky

2. 12. 1999 | ČTK

ČTK (Agroweb) 2.12.1999

Maďarská SaGa hodlá expandovat také do České republiky

Maďarský zpracovatel masných výrobků SaGa, který je součástí britské společnosti Bernard Matthews, hodlá vzhledem k přeplněnému domácímu trhu své aktivity rozvíjet také v ostatních středoevropských zemích. Vedle Slovenska a Polska tak hodlá expandovat také v České republice, uvedla agentura Reuters.

"Naše předpřipravené výrobky začneme na polském trhu prodávat v lednu roku 2000 a v prvním čtvrtletí také na Slovensku a v České republice," řekla vedoucí marketingu Rita Nemethová. Výkonný ředitel Attila Tullner však prohlásil, že rostoucí přítomnost obchodních řetězců na maďarském maloobchodním trhu výrobcům potravin snižuje marže a proto 2,5 procenta v případě ziskové marže z loňského roku bude letos možné dosáhnout jen v tom nejlepším případě. "Dodavatelé i výrobci jsou nuceni pracovat se stále se snižujícími ziskovými maržemi," dodal Tullner. SaGa má podle něj v současné době v Maďarsku asi 25procentní podíl na trhu balené šunky, zatímco u předpřipravených kuřecích pokrmů jí patří zhruba 55 procent trhu. SaGa v loňském roce vytvořila zisk před zdaněním 627 milionů forintů (asi 2,49 milionu USD) při čistých tržbách 21,92 miliardy HUF, letos však čeká meziroční nárůst tržeb v rozmezí od 15 do 18 procent. Britská Bernard Matthews ve společnosti SaGa drží 99 procent akcií, zatímco zbývající procento patří městu Sarvar na západě Maďarska, kde má firma své sídlo.


Zdroj: ČTK, 2. 12. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 22:10