Agris.cz - agrární portál

Ve 49. týdnu dražší maso, vejce, zelenina, levnější např. uzenin

2. 12. 1999 | ČTK

CTK (Agroweb) 2.12.1999

Ve 49. týdnu dražší maso, vejce, zelenina, levnejší napr. uzeniny

Další mírný nárust cen vetšiny druhu masa, ale také napríklad sýru, vajec, másla, brambor a nekteré další zeleniny zaznamenal ve 49. týdnu Ceský statistický úrad (CSÚ). Naopak ve srovnání s 48. týdnem klesla napríklad cena kurat, uzenárských výrobku, smetany ci chleba a peciva. Vyplývá to z šetrení Ceského statistického úradu (CSÚ) k 30. listopadu.

Z masa nejvíce, o 1,2 procenta, podražilo hovezí prední s kostí, cena eidamské cihly se zvýšila o 1,3 procenta. O 1,1 procenta byla dražší vejce, o 2,1 procenta máslo. O 2,3 procenta více než pred týdnem zaplatili spotrebitelé za brambory a o témer šest procent více než pred týdnem museli zaplatit za rajcata. Naopak o šest desetin procenta levneji porídili kurata, cena sledovaných uzenin poklesla až o 0,4 procenta, mírne se snížily i ceny nekterých mlécných výrobku ci oleje. O procento levnejší byla rýže, shodne o ctyri desetiny procenta byly levnejší chléb a pecivo. Ze srovnání s cenovou úrovní k 29. prosinci lonského roku vyplývá, že vzrostly ceny veprového masa, a to až o 7,2 procenta u veprového bucku, o 7,5 procenta byl dražší cukr, o 4,4 procenta podražilo lahvové pivo. Naopak nejvetší pokles cen zaznamenal CSÚ u rajcat (o 42,8 procenta), mrkve (o 31,7 procenta), másla ci rohlíku (o 12 procent).


Zdroj: ČTK, 2. 12. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 18:47