Agris.cz - agrární portál

Vláda souhlasila s legislativním řešením transformace a. s. Povo

30. 11. 1999 | ČTK

ČTK (Agroweb) 30.11.1999

Vláda souhlasila s legislativním řešením transformace a. s. Povodí

Vláda ČR včera souhlasila s transformací akciových společností Povodí legislativní cestou. Současně uložila ministru zemědělství Janu Fenclovi, aby ve spolupráci s ministerstvem životního prostředí předložil vládě do 31. ledna 2000 návrh legislativní úpravy této transformace. Na tiskové konferenci během včerejšího zasedání vlády to řekl její tiskový mluvčí Libor Rouček.

Vláda již letos v červenci souhlasila se založením pěti státních podniků Povodí jako výchozího kroku schváleného postupu transformace akciových společností Povodí. Transformace a. s. Povodí se má uskutečnit tak, že bude inventarizován a oceněn veškerý majetek společností a na státní podniky budou převedena práva hospodaření s tímto majetkem. Počítá se s tím, že do vydání nového zákona o vodách, který bude nově řešit financování a cenovou tvorbu ve vodním hospodářství, zůstane financování a cenotvorba v současném stavu. Cílem transformace společností Povodí je mimo jiné odstranit současné právní nedostatky v dispozičním právu k nemovitostem v základním jmění a. s. Povodí, které jsou zapsány v katastru nemovitostí formou záznamu namísto vkladu. Jde konkrétně o pozemky pod koryty řek a rozhodujících vodárenských nádrží.


Zdroj: ČTK, 30. 11. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 01:35