Agris.cz - agrární portál

Mexický gigant investuje v České republice

23. 11. 1999 | ČTK

CTK (Agroweb) 23.11.1999

Mexický gigant investuje v Ceské republice

Prední pekarská skupina v Mexiku, spolecnost Grupo Bimbo, koupila dva výrobní závody v Evrope, z nichž jeden se nachází v Rakousku a druhý v Ceské republice. Mexicané pritom závody koupili s cílem dále rozšírit výrobu testovin, uvedla agentura Reuters.

Spolecnost Bimbo, která výrazne expanduje na trzích v Latinské Americe a v cásti Spojených státu amerických, akvizici obou firem provedla prostrednictvím spolecnosti Organizacion Ricolino, což je její pobocka zabývající se práve výrobou testovin. Podmínky kontraktu však nebyly zverejneny. Výrobky ze zmínených závodu bude firma prodávat prostrednictvím spolecnosti Park Lane Confectionery, což je pobocka firmy Bimbo v Nemecku. Nákup výrobních zarízení je klícový pro další expanzi v Evrope, zároven však firme Park Lane umožní zvýšit vývoz do Izraele, Cíny a Austrálie. Bimbo kontroluje asi 90 procent mexického trhu s baleným chlebem a za devet mesícu letošního roku dosáhla tržeb 20,59 miliardy pesos. To je asi 2,2 miliardy dolaru.


Zdroj: ČTK, 23. 11. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 15:54