Agris.cz - agrární portál

Heinz-PMV prodá mlékárnu v Zábřehu tamním zemědělcům

22. 11. 1999 | ČTK

ČTK (Agroweb) 22.11.1999

Heinz-PMV prodá mlékárnu v Zábřehu tamním zemědělcům

Vedení potravinářské společnosti Heinz-PMV dnes oznámilo, že svoji mlékárnu v Zábřehu na Šumpersku, která byla donedávna předním tuzemským výrobcem dětské a kojenecké mléčné výživy, prodá společnosti PMV Zábřeh, jejímž vlastníkem je tamní Svaz výrobců mléka.

Cenu, za kterou zemědělci zábřežskou mlékárnu i se značkou PMV koupí, společnost Heinz-PMV nezveřejnila. "Prodej se uskuteční 1. prosince letošního roku a zajistí pokračování výroby v závodu a zachování co nejvyššího počtu pracovních míst," řekl dnes Pavel Tesař z agentury Impact, která společnost Heinz-PMV mediálně zastupuje. Dodal, že díky prodeji zábřežského závodu bude moci společnost Heinz soustředit síly na klíčové kategorie svých výrobků, jako je dětská výživa, kečupy a omáčky, konzervovaná jídla a mořské produkty Představitelé společnosti Heinz již dříve uvedli, že prodej továrny nebude mít v ČR a na Slovensku žádný dopad na distribuci dětské a kojenecké výživy značky Sunar, jejíž výroba byla přesunuta ze Zábřehu do závodu v Kendalu ve Velké Británii. Zábřežská mlékárna by se po prodeji společnosti PMV Zábřeh měla zaměřit na produkci mléčných výrobků pod značkou PMV, na sušení syrovátky a na smluvní sušení mléka. Zemědělci sdružení ve Svazu výrobců mléka ročně vyprodukují 100 milionů litrů kravského mléka. Hospodaření akciové společnosti Heinz-PMV Zábřeh podle auditovaných výsledků skončilo loni ztrátou 74,338 milionu korun. V roce 1997 měla firma ztrátu 26,654 milionu korun.


Zdroj: ČTK, 22. 11. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 07:06