Agris.cz - agrární portál

Chybí národní politika podpory jakosti

10. 11. 1999 | Zemědělec

Agrární noviny (Agroweb) 10.11.1999

Chybí národní politika podpory jakosti

Již po páté byla včera udělena Cena České republika za jakost. Tentokrát se jejím držitelem stala jedna z našich největších stavebních společností - akciová společnost VSB Praha. Podle předsedy představenstva Sdružení pro Cenu ČR pro jakost Pavla Ryšánka se tato cena uděluje za ideální propojení všech činností firmy, které přinášejí kvalitní produkty a úspěchy v podnikání.

Podnik se posuzuje jako celek, kromě jakosti výrobků a služeb se hodnotí i jeho postoj k zákazníkům, vlastním zaměstnancům, životnímu prostředí, společnosti i korektnost jeho podnikání. Ryšánek postrádá národní politiku podpory jakosti, jejíž vypracování slíbila ve svém programovém prohlášení současná vláda. "Návrh byl připraven již v minulém roce a letos proběhlo připomínkové řízení. Proces se však zastavil po odchodu místopředsedy vlády Pavla Mertlíka, který byl vypracováním politiky pověřen, na ministerstvo financí," posteskl si Ryšánek o upozornil: "I v této oblasti jsme na posledním místě mezi uchazeči o členství v EU. Aktivitami spojenými s jakostí se u nás zabývají pouze nevládní organizace."

Na slavnostním předávání ocenění vyhlásil Ryšánek podmínky pro udělení ceny ČR za jakost pro rok 2000. Přihlásit se mohou firmy ve 4 kategoriích, a to nezávislé malé a střední podniky s počtem zaměstnanců do 250, malé a střední podniky, které jsou součástí větších celků, samostatné velké podniky s počtem zaměstnanců převyšujícím 250 a velké podniky, které jsou součástí větších celků. Zároveň byly také propůjčeny 9 firmám značky Czech Made. Z Agropotravinářského komplexu dostala tuto značku tentokrát pouze a. s. Znovín Znojmo, a to za révové víno jakostní odrůdové Müller Thurgau.


Zdroj: Zemědělec, 10. 11. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 13.05.2024 16:23