Agris.cz - agrární portál

Setuza předloží plán restrukturalizace Milo Holding

6. 4. 1999 | ČTK

Setuza predloží plán restrukturalizace Milo Holding

ÚSTÍ NAD LABEM 6.dubna (CTK) - Plán restrukturalizace firem Milo Holding Olomouc predloží pocátkem príštího týdne ústecká akciová spolecnost Setuza. Splní tak základní požadavek veritelských bank, vznesený po získání stoprocentního akcionárského podílu v olomoucké potravinárské skupine. Generální reditel Setuzy Petr Voborník dnes pro CTK uvedl, že cílem restrukturalizace je zamezit každým dnem vzrustajícím ztrátám seskupení Milo a zabezpecit prechod k ziskovosti jeho firem.

"Koupili jsme akciový podíl v Milo a vzali bremeno nárocných a zásadních omezení. Neznamená to však, že závazky na sebe prevezme Setuza, ta je vlastníkem akcií, který se znalostí podnikání ve stejném oboru tuto situaci reší," rekl Voborník. Podle nej by bez spolupráce se Setuzou produkce tuku a oleju z olomoucké výroby z trhu mizela. "My jsme dokázali zabezpecit padesátiprocentní využití výrobních kapacit a v následujících mesících ocekáváme výrazný nárust objemu výroby," uvedl.

Odborný pohled na stav seskupení provedla Setuze auditorská firma Ernst&Young. Základem pripravovaných zmen je rychlé obchodní a ekonomické osamostatnení provozu puvodní firmy Milo Olomouc od "neefektivni stavby Milo Holding".

Podle informace ze Setuzy stejný proces probíhá u spolecností Seliko a Nealko tak, aby po získání strategického investora byly schopny samostatne pusobit na trhu.

Cílem všech opatrení je podle vedení Setuzy udržet efektivne fungující výrobu jako základ pro postupné splácení dluhu veritelum a zabezpecení maxima možných pracovních príležitostí.

Marie Zahrádková jw


Zdroj: ČTK, 6. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.05.2024 08:55