Agris.cz - agrární portál

Přehled ekonomických událostí očekávaných od 7.4. do 12.4.1999

12. 4. 1999 | ČTK

Prehled ekonomických událostí ocekávaných od 7.4. do 12.4.1999

STREDA 7.dubna

PRAHA

SPT Telecom by mel zverejnit akcionárskou smlouvu mezi Fondem národního majetku, konsorciem TelSource a spolecností.

10:00, Úrad vlády CR, nábr.E.Beneše 4, Praha 1

Koncepce resortní politiky ministerstva zemedelství na období pred vstupem CR do EU je prvním bodem schuze vlády. Kabinet by mel dále projednat mj.návrh strednedobé hospodárské politiky MPO, akcní program k posílení konkurenceschopnosti prumyslu CR a návrh na podporu vývozu poskytováním dlouhodobých vládních úveru. Ministri by se meli rovnež vyjádrit k návrhu vecného zámeru novely zákona o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvetvích a o Státní energetické inspekci a k návrhu vecného zámeru zákona o Fondu dopravy. Na programu je i návrh postupu na urychlení príprav legislativních zmen souvisejících s realizací investicních pobídek a poskytnutí státní záruky na odklad splátek úveru Státního fondu tržní regulace v zemedelství. Vláda by mj. mela zhodnotit informace o stavu, požadovaných smerech rozvoje a potrebách danové správy zajištované územními financními orgány v CR a informace o výsledcích kontrol cinnosti transformacních institucí - Konsolidacní banky Praha a spolecnosti Ceská inkasní.

Fototermín 9:50, TK a pressfoyer jsou plánovány na 17:00.

10:00, Exportní garancní a pojištovací spolecnost, zasedací místnost, 7.patro, Vodickova 34, Praha 1

TK k novým podmínkám státní proexportní politiky CR realizované Exportní garancní a pojištovací spolecností a Ceskou exportní bankou. Informace u Marcely Havlové na tel.:(02)22842104 nebo fax:(02)22844110.

10:00, Autoklub CR, restaurant Club, 5.patro, Opletalova 29, Praha 1

TK spolecnosti Incheba porádaná u príležitosti veletrhu Pragoalarm/Pragosec'99, který se uskutecní na Výstavišti 14.až 16.dubna.

11:00, Pražský výstavní areál v Praze-Letnanech, Praha 9

TK pri príležitosti prípravy výstavy "bit Prague'99" (12.- 15.dubna). Shromáždení úcastníku TK je od 10:00 do 10:30 na stanici metra trasy B Ceskomoravská. Autobus - veletržní linka c.458 bude pristaven na manipulacní ploše DP hl.mesta Prahy v Ocelárské ulici, prímo proti výstupu ze stanice metra. Odjezd do Letnan v 10:30. Úcast je treba potvrdit na tel.: (02) 22891145, 0602/342514, fax: (02) 22891146, e-mail:chaloupecky@abf.cz.

11:30, Autoklub-salónek Club, 5.patro, Opletalova 29, Praha 1

TK k 10.jubilejní výstave software pro úcetnictví a rízení&služby pro podnikatele SFAMEX, kterou porádá Svaz úcetních a k výstave ITC Prague'99, jejímž poradatelem je Incheba Praha. Výstavy se uskutecní 14.až 16.dubna v Prumyslovém paláci na Výstavišti. Úcast na konferenci je treba potvrdit na tel.:(02) 24041014, 24043014 nebo fax:(02) 24042915.

18:15, Frekvence 102,5 FM

Hostem poradu Press club bude predseda Komise pro cenné papíry Jan Müller. Tématem rozhovoru bude zhodnocení rocní existence Komise pro cenné papíry, prozkoumávání licencí úcastníku burzy, malá iniciativa KCP pri tvorbe nových zákonu, problematika ochrany drobných akcionáru, personální neshody ve vedení KCP a další aktuální témata.

MOST

10:00, sídlo a.s.Keramost, Žatecká 1899/25

Rádná valná hromada a.s.Keramost má na programu mj.schválení rocní úcetní záverky a rozdelení zisku za rok 1998 a zrušení verejné obchodovatelnosti akcií spolecnosti ISIN CZ0005077651.

NÝRSKO (okres Klatovy)

10:00, sídlo a.s.Okula Nýrsko

Mimorádná valná hromada a.s.Okula Nýrsko má na programu mj.odvolání a volbu clenu predstavenstva a odvolání a volbu clenu dozorcí rady. Rozhodný den k úcasti na valné hromade je sedmý kalendární den prede dnem konání valné hromady.

ZAHRANICÍ

BUDAPEŠT - Prezentace ceských výrobcu vojenské techniky na madarském trhu po vstupu Ceské republiky a Madarska do Severoatlantické aliance bude hlavním cílem akce, která se od 7.dubna uskutecní v prostorách Ceského centra v Budapešti. Prehlídka má položit základy spolupráce obou zemí v rámci NATO a potrvá do 9.dubna.

LONDÝN - Zpráva o únorovém vývoji britské prumyslové výroby.

CTVRTEK 8.dubna

PRAHA

Stav devizových rezerv k 31.3.1999 a saldo devizových obchodu CNB k 28.2.1999 zverejní centrální banka.

Návšteva slovenského ministra výstavby a verejných prací Istvána Harny v Praze; jednání s ministrem pro místní rozvoj Jaromírem Císarem.

08:30, Restaurace Café Louvre, 1.patro, Národní trída 20

TK Svazu podnikatelu ve stavebnictví v CR k informacím o krizi stavebnictví v CR. Úcast na TK je nutno potvrdit na tel.(02)44464442 nebo fax:(02)44464202.

09:00, Prednáškový sál hotelu Olšanka, vchod D, Táboritská 23, Praha 3

Rádná valná hromada a.s.AGB, investicní fond II má na programu mj.výrocní zprávu predstavenstva o cinnosti spolecnosti, stavu jejího majetku a rocní úcetní záverce za rok 1998, návrh na rozdelení zisku vcetne návrhu rozhodnutí o odmenování clenu orgánu spolecnosti, vyjádrení auditora, zmenu statutu a stanov, odvolání a volbu clenu predstavenstva a dozorcí rady.

11:00, Syndikát novináru CR, 1.patro, Parížská 9, Praha 1

TK Sdružení automobilových dopravcu Cesmad Bohemia pod názvem "Budou Ceské dráhy dotovány z daní motoristu?". Dalšími tématy bude fond dopravy a dopravní obslužnost obyvatelstva. Kontakt:Andrea Vernerová tel./fax: (02) 24226403, 0602/386359, e- mail:ada99@mbox.vol.cz.

LITOMERICE

areál Zahrady Cech

Zahájení Jarní prodejní výstavy pro zahradníky, zahrádkáre, chalupáre, kutily a milovníky prírody Tržnice Zahrady Cech; potrvá do 11.dubna.

ZAHRANICÍ

NORIMBERK - Zpráva o breznovém vývoji nezamestnanosti v Nemecku.

BONN - Zpráva o únorovém vývoji zakázek pro nemecký zpracovatelský prumysl.

PÁTEK 9.dubna

PRAHA

Ceský statistický úrad zverejní informace o vývoji produkce, tržeb, prumerných mezd a poctu zamestnancu ve stavebnictví a prumyslu za únor a indexy spotrebitelských cen za brezen.

Ministerstvo práce a sociálních vecí zverejní údaje o míre nezamestnanosti za brezen.

Výstavište

Zacíná 7.mezinárodní odborný kadernický a kosmetický veletrh La Bella Donna a mistrovství republiky v úcesové tvorbe. Akce potrvá do 11.dubna. Porádá Expona.

BRNO

10:30, konferencní sál c.102, výšková budova, Výstavište 1

Rádná valná hromada a.s.Brnenské veletrhy a výstavy, se sídlem Výstavište 1, Brno, bude mít na programu mj. schválení zprávy predstavenstva o podnikatelské cinnosti spolecnosti a stavu jejího majetku, schválení rocní úcetní záverky a rozdelení zisku vcetne pravidel pro výplatu dividend a stanovení tantiém.

HRADEC KRÁLOVÉ

Kongresové centrum Aldis

Zacíná 6.rocník mezinárodní výstavy veterinární farmacie a techniky Vetinform'99, který potrvá do 11.dubna. Porádá Nucleus Hradec Králové.

DVuR KRÁLOVÉ (okres Trutnov)

10:00, zasedací místnost v sídle spolecnosti ve Dvore Králové n. L.,Dukelská 417

Rádná valná hromada a.s.Juta má na programu mj.schválení zprávy o podnikatelské cinnosti a o stavu majetku, rocní úcetní záverky a rozdelení zisku za rok 1998, projednání zámeru o sloucení spolecnosti a jeho schválení, schválení návrhu na zmeny stanov a jeho schválení a volbu predstavenstva a dozorcí rady.

ŠTETÍ (okres Litomerice)

13:00, zasedací místnost sídla a.s.AssiDomän Sepap, Litomerická 272

Rádná valná hromada a.s.AssiDomän Sepap projedná a schválí zprávu predstavenstva a zprávu dozorcí rady, návrh na rozdelení zisku za rok 1998 a zmeny ve statutárních orgánech spolecnosti.

ZAHRANICÍ

BUDAPEŠT - Koncí prezentace ceských výrobcu vojenské techniky na madarském trhu po vstupu Ceské republiky a Madarska do Severoatlantické aliance, která se uskutecnila v prostorách Ceského centra v Budapešti.

BRUSEL - Zpráva o prosincovém vývoji obchodní bilance EU.

BRUSEL - Zpráva o únorovém vývoji nezamestnanosti v EU.

WIESBADEN - Zpráva o breznovém vývoji inflace v Nemecku.

OTTAWA - Zpráva o breznovém vývoji nezamestnanosti v Kanade.

SOBOTA 10.dubna

PRAHA

Veletržní palác

Záver prvního odborného veletrhu kosmetiky a kadernictví Svet kosmetiky'99.

ZAHRANICÍ

Zatím žádné aktuality nebyly hlášeny.

NEDELE 11.dubna

LITOMERICE

areál Zahrady Cech

Záver Jarní prodejní výstavy pro zahradníky, zahrádkáre, chalupáre, kutily a milovníky prírody Tržnice Zahrady Cech.

HRADEC KRÁLOVÉ

Kongresové centrum Aldis

Koncí 6.rocník mezinárodní výstavy veterinární farmacie a techniky Vetinform'99.

ZAHRANICÍ

Zatím žádné aktuality nebyly hlášeny.

PONDELÍ 12.dubna

Ceský statistický úrad zverejní informace o vývoji vybraných ukazatelu hospodárství CR za únor.

Bude obnoveno obchodování s cennými papíry na 162 pobockách Ceské sporitelny v CR, které poskytují služby investicního bankovnictví. Duvodem pro docasné prerušení obchodování (2.až 9.dubna) bylo zavádení nového systému zpracování obchodu pro drobné klienty.

PRAHA

Výstavište PVA Letnany

Zacíná 1.veletrh telekomunikací, internetu a informacních technologií bitPrague'99, který potrvá do 15.dubna. Porádá ABF spolu s Výstavištem Ceské Budejovice.

09:30, CERGE-EI, Politických veznu 1, Praha 1

Mezinárodní workshop Rízení a správa spolecnosti, na kterém vystoupí ceští a zahranicní delegáti na téma Perspektiva Evropské unie a zkušenosti asociovaných zemí, Pripravovaná smernice OECD k rízení a správe spolecností. Workshop porádá CERGE-EI, CEPR (Centre for Economic Policy Research) a East West Institut.

10:00 hodin, sál "Hollar" hotelu Renaissance, V Celnici 7, 111 21 Praha 1

Rádná valná hromada a.s.Tabák se sídlem Kutná Hora, Vítezná 1, má na programu mj. schválení úcetní záverky za rok 1998, rozdelení zisku za rok 1998 a tanitém pro cleny predstavenstva a cleny dozorcí rady a volbu predstavenstva a dozorcí rady.

10:00, Palác Žofín, Slovanský ostrov, Praha 1

Ministr prumyslu a obchodu Miroslav Grégr spolecne s ministrem hospodárství Chorvatska Nenadem Porgesem zahájí "Výstavu Chorvatského hospodárství", která potrvá do 14.dubna. Výstavu porádá ministerstvo hospodárství Chorvatska a Chorvatská hospodárské komora ve spolupráci s velvyslanectvím Republiky Chorvatsko v CR. Pro verejnost bude výstava otevrena v pondelí 12.dubna od 12:00 do 18:30, v úterý 13.dubna od 10:00 do 18:30 a ve stredu 14.dubna od 10:00 do 12:00 hodin.

KLADNO

17:00, malý sál budovy mestského úradu (Kokos), námestí Sítná 3105

S prednáškou na téma "Jednotná evropská mena a ceská ekonomika" vystoupí ministr financí Ivo Svoboda. Poradatelem akce je Masarykova delnická akademie v Kladne.

ZAHRANICÍ

ŽENEVA - Rozhodcí orgán Svetové obchodní organizace (WTO) by mel urcit, zda pozmenený režim dovozu banánu do EU vyhovuje pravidlum WTO.

PARÍŽ - Zpráva breznovém vývoji spotrebitelských cen ve Francii.

BONN - Zpráva o lednovém a únorovém vývoji prumyslové výroby v Nemecku.

CTK


Zdroj: ČTK, 12. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 05:22