Agris.cz - agrární portál

Zhruba jedno procento zemědělské půdy letos zůstane ladem

2. 4. 1999 | ČTK

Zhruba jedno procento zemedelské pudy letos zustane ladem

PRAHA 2.dubna (CTK) - Zhruba jedno procento zemedelské pudy zustane letos v Ceské republice ladem. CTK to dnes rekl vrchní reditel územní sekce Ministerstva zemedelství CR Stanislav Kozák. Podle neho je to zhruba stejne jako v predchozích letech, pouze oblasti s vetším výskytem neobdelaných ploch se mení.

"Je to vetšinou puda už konkrétních vlastníku, kterí si napríklad nechali vydat náhradní restituce s predstavou jejich snadného prodeje, a nyní tyto neobdelané pozemky delají ostudu podél silnic," vysvetlil Kozák. Letos zrejme ponechají ladem nekteré plochy také ti, kterí nesplní podmínky pro získání podpor na udržování trvalých travních porostu.

Podle informací CTK stací pro zajištení zemedelské produkce potravin, kterou bude schopno obyvatelstvo CR spotrebovat, asi 2,7 miliónu hektaru zemedelské pudy. Výmera pudního fondu v CR v lonském roce cinila témer 7,9 miliónu hektaru, z toho asi 4,3 miliónu hektaru byla puda zemedelská.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 2. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 13:03