Agris.cz - agrární portál

Coco Cola očekává v prvním čtvrtletí pokles obratu o dvě procent

30. 3. 1999 | ČTK

Coco Cola ocekává v prvním ctvrtletí pokles obratu o dve procenta

ATLANTA 30.brezna (CTK) - Americký výrobce nealkoholických nápoju Coca Cola predpokládá, že jeho celosvetový obrat v prvním ctvrtletí letošního roku klesne o dve procenta kvuli slabší poptávce na zámorských trzích. Oznámila to v pondelí agentura Reuters.

Nejvetší pokles se v prvním ctvrtletí ocekává v Latinské Americe a v Evrope, kde by se mel obrat snížit o ctyri až pet procent v porovnání se stejným období lonského roku. Vloni za stejné ctvrtletí spolecnost ohlásila celosvetový rust o 14 rocent. Coca Cola predpokládá dvouprocentní rust v USA a v celé Severní Americe, ale celkový pokles je symptomatický pro zhoršující se globální ekonomiku. Coca Cola konkrétne uvedla Nemecko, Japonsko, Jižní Afriku, Jihovýchodní Asii a cásti Východní Evropy. Stejne tak jsou na vine slabší výdaje na spotrebu v Latinské Americe.

Pokles o dve procenta Coca Cola odhaduje pro první ctvrtletí také v Africe, na Stredním Východe a Dálném Východe.

dlj ple


Zdroj: ČTK, 30. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.05.2024 21:34