Agris.cz - agrární portál

V Hradci Králové o problémech a stavu českého ovocnářství

19. 1. 1999 | ČTK

V Hradci Králové o problémech a stavu ceského ovocnárství

HRADEC KRÁLOVÉ 19.ledna (CTK) - Kolem 450 odborníku z asi trech stovek ovocnárských podniku a dalších institucí se dnes a ve stredu sejde v Hradci Králové na tradicních Ovocnárských dnech. Cílem akce je výmena zkušeností, bilance lonského roku a diskuse nad soucasnými problémy ceského ovocnárství, rekl CTK tajemník spoluporádající Ovocnárské unie CR Martin Ludvík.

Na programu dnešního jednání je i vystoupení ministra zemedelství Jana Fencla na téma "Zemedelství Ceské republiky na ceste do EU". Plánováno je také vystoupení šéfa Agrární komory Václava Hlavácka.

V odborné cásti zazní mimo jiné referáty o nových odrudách jabloní, certifikaci zdravotního stavu školkarského materiálu, podmínkách skladování ovoce, vlivu zmen klimatu na ovocnárskou produkci. Soucástí akce je prezentace asi 40 firem pusobících v oboru pestování, zpracování a obchodu s ovocem.

Zdenek Rychtera mha


Zdroj: ČTK, 19. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 19:25