Agris.cz - agrární portál

Lesy ČR podepsaly deklaraci o spolupráci s ochránci přírody

15. 1. 1999 | ČTK

Lesy CR podepsaly deklaraci o spolupráci s ochránci prírody

KONOPIŠTE (okres Benešov) 15.ledna (CTK) - Deklaraci o dlouhodobé spolupráci v oblasti ochrany prírody, životního prostredí a ekologické výchovy dnes na Konopišti podepsal generální reditel s.p. Lesy Ceské republiky Jirí Oliva a predseda Ceského svazu ochráncu prírody (CSOP) Petr Dolejský. Obe strany se zavázaly ke vzájemné výmene zkušeností, informací, vydávaných publikací a ke spolecné propagaci.

Konkrétní projekty spolupráce navrhne CSOP. Lesy CR se na jejich realizaci budou podílet materiálne a financne.

Místopredseda CSOP Pavel Pešout novinárum rekl, že napríklad v príštím roce se chtejí spolecne podílet na budování národní síte stanic pro zranené volne žijící živocichy. Zamerit se chtejí na sledování a ochranu netopýru v lese, na ochranu dravcu a sov, mokradu, ale také na ekologickou výchovu detí a mládeže.

Oliva podotkl, že lesníci v minulosti stáli u zrodu mnoha chránených krajinných území. Lesy CR se podle neho snažily navázat kontakt s ochranárskými organizacemi, který vyústil ve spolupráci s CSOP, dodal.

CSOP je nejvetší nevládní neziskovou ochranárskou organizací v republice. Má zhruba osm tisíc clenu ve 400 základních organizacích, které pokrývají 70 procent republiky.

Lesy CR spravují prumerne 1,4 miliónu hektaru lesu v majetku státu, jejichž výmera se postupne snižuje restitucemi. Jsou také správci 19,5 tisíce kilometru drobných vodních toku.

Jaroslava Tumová jw


Zdroj: ČTK, 15. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 01.05.2024 17:07