Agris.cz - agrární portál

V Hořovicích soutěží houbaři o nejlepší nakládané houby

16. 1. 1999 | ČTK

V Horovicích souteží houbari o nejlepší nakládané houby

HOROVICE (okres Beroun) 16.ledna (CTK) - Na jubilejní 25.rocník souteže o nejchutnejší houby ve sladkokyselém a kyselém nálevu se dnes do Horovic na Berounsku sjelo na 130 zástupcu z asi peti desítek mykologických klubu a kroužku z celé CR.

Již ctvrt století se každý rok scházejí ceští houbari a souteží s nakládanými houbami, které nasbírali behem uplynulé sezóny, rekl CTK predseda mykologického kroužku v Rychnove nad Knežnou Aleš Fiala.

Soutež, kterou v Horovicích letos už podesáté porádá tamní mykologický kroužek a Ceská mykologická spolecnost Praha, je rozdelena do trí kategorií. Houbari souteží o nejvyšší ocenení v kategorii nejchutnejší houby a smesi, zajímavý druh hub a vítezové dosavadních rocníku se mohou zapojit i do klání mistru, rekl Fiala.

"Na souteži se vždycky schází ceská houbarská elita a souteží nejen v nejruznejších kombinacích hub, které mnohdy laici vubec neznají, ale i v prísadách, které lze do nakládaných hub pridávat," rekl Fiala.

Lada Pešková vb


Zdroj: ČTK, 16. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.05.2024 10:17