Agris.cz - agrární portál

Dva plnící závody Coca Coly v Japonsku se slučují

15. 1. 1999 | ČTK

Dva plnící závody Coca Coly v Japonsku se slucují

ATLANTA 15.ledna (CTK) - Dva z plnících závodu nadnárodního koncernu Coca Cola v Japonsku se hodlají sloucit a vytvorit tak nejvetšího producenta nápoju této vehlasné znacky. Japonsko je totiž pro spolecnost druhým nejduležitejším trhem na svete a hodnota kontraktu se odhaduje na 2,2 miliardy dolaru. Ústredí koncernu to oznámilo v noci na dnešek.

Coca Cola je nejvetším výrobcem nealkoholických nápoju na svete, jeho silný rust z minulých let byl však negativne ovlivnen hospodárskými problémy mimo území Spojených státu. Spojení japonských závodu Kita Kjúšú Coca Cola Bottling a Sanyo Coca Cola Bottling by proto mohlo vést k podobným krokum i jinde ve svete.

Coca Cola má jen v Japonsku celkem 17 plnících závodu, které jí prinášejí druhé nejvyšší zisky po Spojených státech. Koncern má na japonském trhu více než 55procentní podíl v nealkoholických nápojích a svoji pozici si udržuje i presto, že poptávka po limonádách zažívá v Japonsku již pomerne dlouhou recesi. Podle viceprezidenta Randyho Donaldsona však existuje príležitost k další konsolidaci.

spr bm


Zdroj: ČTK, 15. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 14:50