Agris.cz - agrární portál

Zemědělci mohou do 6.2.1999 požádat o kompenzace nepříznivých vl

11. 1. 1999 | ČTK

Zemedelci mohou do požádat o kompenzace nepríznivých vlivu

PRAHA 11.ledna (CTK) - Zemedelci mohou do 6.února letošního roku žádat o podpory na cástecnou kompenzaci nepríznivých ekonomických vlivu, a to o kompenzaci škod zpusobených suchem, krupobitím nebo kalamitním výskytem hraboše polního. Jde o celkovou cástku 200 miliónu korun, kterou schválila vláda 16.prosince lonského roku. Novinárum to dnes rekl ministr zemedelství Jan Fencl.

Podle pravidel poskytování zmínených podpor, která vydalo MZe, bude podpora priznána pouze zemedelcum v okresech a lokalitách, které jsou jmenovite uvedeny v tomto dokumentu. Pravidla také urcují podmínky u jednotlivých druhu škod, pri jejichž splnení má žadatel na podporu nárok.

Celková cástka urcená na podpory bude rozdelena tak, že každý celý poškozený hektar pudy, který splnuje podmínky pro uznání poškození, bude bodove ohodnocen. V prípade sucha 1,5 bodu, u škod z krupobití jedním bodem a v prípade kalamity hraboše 0,5 bodu. Celková suma se pak vydelí sumou všech oprávnených nárokovaných bodu, címž bude získána cástka pripadající na jeden bod. Žadatel pak získá cástku, která bude násobkem jím uplatnovaných bodu a hodnoty jednoho bodu.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 11. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 21:55