Agris.cz - agrární portál

Plzeňský Prazdroj se vrací k výrobě piva pro diabetiky

7. 1. 1999 | ČTK

Plzenský Prazdroj se vrací k výrobe piva pro diabetiky

PLZEN 7.ledna (CTK) - Plzenský Prazdroj zahájí behem ledna opet výrobu piva se sníženým obsahem cukru i alkoholu, puvodního oznacení Gambrinus Dia. Pro CTK to dnes uvedl mluvcí spolecnosti Jaroslav Soukup.

Kvuli prísne stanoveným kritériím pro dia výrobek, která souvisela i se zmenou názvu výrobku, spolecnost v první polovine lonského roku stáhla tento druh piva z trhu, aby nedocházelo ke klamání spotrebitele diabetika.

Prestože Plzenský Prazdroj v roce 1997 prodal v tuzemsku pouze 13220 hektolitru piva Gambrinus Dia, narustající poptávka firmu privedla k pokracování výroby technologicky nárocného produktu, pri zachování charakteristických chutových vlastností a kvality. Na základe znaleckých posudku v oblasti výživy je výrobek hodnocen jako pivo se sníženým obsahem cukru.

Pivo s nižším množstvím využitelné energie a nižším obsahem alkoholu doporucují lékari pro své pacienty v nekterých zdravotních situacích napr.pri výskytu cukrovky, zánetu slinivky brišní a jater, ci telesné nadváhy, kdy dlouhodobé pití piva v klasické podobe není vhodné.

Pavel Kovárík jw


Zdroj: ČTK, 7. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 11.05.2024 13:41