Agris.cz - agrární portál

Plzeňští právovárečníci pravděpodobně prodají akcie Prazdroje

4. 1. 1999 | ČTK

Plzenští právovárecníci pravdepodobne prodají akcie Prazdroje

PLZEN 4.ledna (CTK) - Spolek plzenských právovarecníku, který jako právnická osoba vlastní 9,56 procenta akcií Plzenského Prazdroje, prevádí v soucasné dobe akcie na své cleny. Své podíly pak jednotliví právovárecníci jako fyzické osoby pravdepodobne prodají. Pro CTK to dnes uvedla clenka predstavenstva Plzenského Prazdroje a zástupce Spolku plzenských právovarecníku Jindriška Eliášková.

Podle jejích slov vypršela dohoda o povinnosti držet akcie právovarecníku v balíku jako právnická osoba. O jejich prodeji si nyní rozhodne každý clen spolku podle svého názoru. Zda obsadí zástupce právovárecnku po mimorádné valné hromade v prípade zmeny stanov místo v dozorcí rade bude záležet na majoritním akcionári, dodala Eliášková.

Nejvýznamnejším akcionárem PP se v lonském roce stala spolecnost Ceské pivo, sdružující hlavní akcionáre vcetne Nomury International. Po dubnové valné hromade ovládala a.s. Ceské pivo balík 84 procent akcií a do predstavenstva PP zasedli dva zástupci Nomura International.

Pavel Kovárík mha


Zdroj: ČTK, 4. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 08:19