Agris.cz - agrární portál

Prazdroj plánuje navýšení základního jmění až o miliardu korun

4. 1. 1999 | ČTK

Prazdroj plánuje navýšení základního jmení až o miliardu korun

PLZEN 4.ledna (CTK) - Jedním z hlavních bodu mimorádné valné hromady Plzenského Prazdroje, kterou svolala nejvetší ceská pivovarnická spolecnost na 18.ledna, bude schvalování návrhu na zvýšení základního jmení až o miliardu korun. Základní jmení spolecnosti by se tak mohlo zvýšit ze soucasných 1,939 na 2,939 miliardy korun.

Zvýšením základního jmení úpisem nových kmenových akcií o 400 tisíc kusu až milión akcií v nominální hodnote 1000 korun na akcii spolecnost hodlá podle mluvcího Jaroslava Pompa získanými financními prostredky posílit vlastní zdroje pro expanzi na zahranicní trhy.

Krome navýšení základního jmení budou akcionári Plzenského Prazdroje hlasovat o zmene stanov a zmenách v obsazení dozorcí rady a predstavenstva. Zmeny by se mely týkat predevším prechodu na tzv.nemecký model rízení, kdy akcionári zastoupení v dozorcí rade volí a odvolávají rídící manažery v predstavenstvu.

V lonském roce prekonal Plzenský Prazdroj v prodeji piva hranici peti miliónu hektolitru, což je historický rekord spolecnosti.

Pavel Kovárík dp


Zdroj: ČTK, 4. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 02:20