Agris.cz - agrární portál

Čokoládovny se rozdělí od Nového roku na dvě společnosti

27. 12. 1998 | ČTK

Cokoládovny se rozdelí od Nového roku na dve spolecnosti

PRAHA 27.prosince (CTK) - Dve nové spolecnosti, Danone Cokoládovny a Nestlé Cokoládovny, vzniknou k 1.lednu 1999 rozdelením akciové spolecnosti Cokoládovny. Rozdelení schválila valná hromada firmy letos v cervnu, sdelil CTK generální reditel Cokoládoven Jaroslav Camplík.

Jedna z obou vznikajících spolecností se soustredí na výrobu cokolády a cukrovinek v rámci skupiny Nestlé a budou do ní patrit závody Orion Praha, Maryša Hodonín, Zora Olomouc, Sfinx Holešov a Lipo Liberec. Druhá spolecnost jako soucást skupiny Danone bude vyrábet oplatky a sušenky v závodech Opavia Opava, Deli Lovosice a Kolonáda Mariánské Lázne. Stávající vlastníci akcií Cokoládoven se automaticky stanou akcionári obou nových nekotovaných spolecností.

"Rozdelení spolecnosti Cokoládovny umožní obema novým firmám lepší využití distribucních sítí spolecností Danone a Nestlé a tím posílení jejich exportní výkonnosti," dodal Camplík.

A.s.Cokoládovny vlastní z 84,5 procenta firma COPART, což je spolecný podnik, který rovným dílem patrí spolecnostem Danone a Nestlé. COPART nabízí minoritním akcionárum této spolecnosti odkup jejich akcií. Podle této nabídky budou moci držitelé akcií k 30.cervnu letošního roku obdržet 6230 Kc za jednu akcii, pricemž 5650 Kc bude cena akcie a 580 korun bude hodnota mimorádné dividendy, která zahrnuje jak dividendu za lonský rok, tak i cástku pripadající akcionári z dosud nerozdeleného zisku spolecnosti od roku 1992.

ez mha


Zdroj: ČTK, 27. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 06:23