Agris.cz - agrární portál

Svoboda: Vláda zvýšila dovozní kvótu na červené víno

23. 12. 1998 | ČTK

Svoboda: Vláda zvýšila dovozní kvótu na cervené víno

PRAHA 23.prosince (CTK) - Vláda schválila narízení zvyšující celní kvótu pro dovoz cerveného vína v nádobách o obsahu prevyšujícím dva litry na 100.000 hektolitru s preferencním clem ve výši 25 procent ceny. Na dnešní tiskové konferenci po zasedání vlády to rekl ministr financí Ivo Svoboda.

"Toto opatrení je v souladu s dohodami ucinenými na posledním zasedání Rady celní unie. Potreba našich zpracovatelu a obchodníku je podstatne vyšší. Pristoupili jsme na kvótu, která byla prijatelná jak pro slovenskou tak ceskou stranu," rekl Svoboda.

V soucasné dobe ve vzájemném obchodu mezi CR a Slovenskem existuje ze strany Slovenska kvóta na dovoz piva a nealkoholických nápoju a ze strany CR na dovoz cukru. Zároven se mezi obema zememi monitoruje 21 druhu zemedelských a potravinárských výrobku a pro šest komodit existují už autolimitacní dohody mezi svazy - jde napríklad o kecup, mrazenou zeleninu, masové konzervy.

zp jw


Zdroj: ČTK, 23. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 09.05.2024 03:19