Agris.cz - agrární portál

Firma Procházka: Na mase a masných výrobcích zákazníci nešetří

23. 12. 1998 | ČTK

Firma Procházka: Na mase a masných výrobcích zákazníci nešetrí

ROUDNICE NAD LABEM 23.prosince (CTK) - Nepretržitý ctyriadvacetihodinový provoz pri výrobe a zpracování masa má v predvánocním období roudnická firma Procházka, která patrí k peti nejvetším ceským firmám v oboru. Pro obchodníky byla expedice prodloužena na 14 hodin denne.

Generální reditel spolecnosti Procházka Jirí Puršl dnes pro CTK uvedl, že se nepotvrdily nekteré zprávy o tom, že letošní vánoce budou skromnejší a že lidé nebudou utrácet tolik jako v minulých letech. Odbyt firmy, který je minimálne srovnatelný s minulými lety, svedcí o tom, že zákazníci, pokud jde o maso a masné výrobky, si i letos "doprávají".

Poptávka se letos zvýšila už pred stríbrnou nedelí mimo jiné díky tomu, že i o víkendech byly otevreny obchody v Praze a v dalších velkých mestech. Zatímco roudnická firma behem roku expeduje denne kolem 45 tun masa a masných výrobku, nyní je to pres sto tun denne. Nejvíce vzrostl odbyt vinných klobás, gothajského, šunkového a loveckého salámu a klobás.

Puršl rekl, že spotrebitelé ve vetšine obchodu nakupují letos veprové maso a výrobky z nej levneji než v predchozích letech, vzhledem k nižším cenám dodávaného masa v poslední dobe. Firma Procházka presto pocítá s tím, že vánocní tržby bude mít na stejné úrovni jako loni.

Rocní tržby spolecnosti Procházka se pohybují kolem 1,2 miliardy korun. Holding Procházka, do nehož patrí asi ctyri desítky obchodu, má rocní tržby zhruba 1,5 miliardy korun.

Kontaktní adresa: Procházka, spol. s r.o., Chelcického 627, 413 01 Roudnice nad labem, tel.:0411/856105.

Marie Zahrádková mha


Zdroj: ČTK, 23. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 06:30