Agris.cz - agrární portál

Měšťanský pivovar v Poličce začal plnit pivo také do NRW lahví

15. 12. 1998 | ČTK

Meštanský pivovar v Policce zacal plnit pivo také do NRW lahví

POLICKA (okres Svitavy) 15.prosince (CTK) - Akciová spolecnost Meštanský pivovar v Policce zacala v techto dnech stácet své pivo do takzvaných NRW lahví a pripojila se tak k vetšine tuzemských pivovaru, které na tento typ lahví prešly již dríve. Jak dnes CTK rekl reditel pivovaru Karel Witz, lahve EURO i nadále zustávají v nabídce spolecnosti.

"Nekterí obchodníci již odmítali naše pivo v lahvích typu EURO brát a proto jsme museli na nové lahve pristoupit," vysvetlil reditel s tím, že firma i nadále bude na trh vetšinu lahvového piva dodávat v typech EURO a NRW lahvemi pouze rozšírí svoji nabídku. Od zavedení nového typu si Policka slibuje zvýšení prodeje lahvového piva, které se nyní na jejím výstavu podílí asi 30 procenty.

Witz poznamenal, že pivovar nový typ lahví nezavedl již dríve predevším kvuli financím. "Podnik hospodarí bez úveru a ani na tento prechod jsme si úver brát nechteli a také nevzali," uvedl. Kolik rozšírení nabídky pivovar stálo ale nesdelil.

Reditel se pritom domnívá, že príchod NRW lahví není zmenou poslední. "Na náš trh budou postupne zavádeny další druhy lahví a pivovary se budou muset temto zmenám prizpusobit," rekl.

Akciová spolecnost Meštanský pivovar v Policce letos plánuje vyrobit 54.000 hektolitru piva, což je zhruba o 1500 hektolitru více než loni. Tržby pivovaru by letos mely z lonských 40 miliónu korun vzrust o 10 až 15 procent, hospodarení spolecnosti by se stejne jako loni melo pohybovat okolo nuly.

Premysl Šrámek dp


Zdroj: ČTK, 15. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 00:52