Agris.cz - agrární portál

Policie šetří majetkové spory, v nichž figuruje senátor Reitinge

10. 12. 1998 | ČTK

Policie šetrí majetkové spory, v nichž figuruje senátor Reitinger

ŠUMPERK 10.prosince (CTK) - Šumperští kriminalisté zacali prošetrovat spory mezi bývalým a nynejším vedení tamního masokombinátu, v nichž jako jeden z hlavních aktéru vystupuje i sociálnedemokratický senátor Václav Reitinger. Toho spolu s dalšími dvema cleny vrcholového managementu narklo nové vedení, že neoprávnene rídili firmu a podnikali nezákonné kroky i poté, co je valná hromada spolecnosti odvolala z funkcí.

"Obdrželi jsme tri trestní oznámení nových vlastníku spolecnosti Masný prumysl na bývalé vedení a jedno od nekdejšího reditele na nový management," rekl CTK šumperský policejní reditel František Záhora. Další podrobnosti odmítl sdelit. Podle právníka nového vedení je soucasný management presvedcen, že bývalí šéfové se mimo jiné dopustili podvodu, zneužívali informací o firme k osobním výhodám a neoprávnene nakládali s majetkem.

Senátor Reitinger tvrdí, že se o trestním oznámení dozvedel až od zástupcu médií. "Nic z toho není pravda, niceho nezákonného jsem se nedopustil," rekl novinárum. Podle senátora stojí za zverejnením sporu necí snaha zdiskreditovat jeho osobu. V listu Moravský den pak narkl nové vedení, že podnik za dva roky rozkradlo a nyní muže mít obavy z akce cisté ruce.

Nynejší reditel spolecnosti Jan Kašpar se proti senátorovým výrokum ohradil. Uvedl, že první oznámení podalo nové vedení v dobe, kdy Reitinger ješte nebyl senátorem. "Nic jsme nerozkradli. Máme své pohledávky i závazky jako každá druhá firma," rekl CTK. "Je to politický boj pana Reitingera a jeho spolecníku proti nám," dodal. Podle Moravského dne je spolecnost v likvidaci a príští rok propustí 60 zamestnancu.

Ackoli první oznámení leží na policii už od predlonského podzimu, kriminalisté tvrdí, že se vecí zabývali. "Museli jsme požádat o vyjádrení príslušná ministerstva a Fond národního majetku," uvedl kriminalista, který se prípadem zabývá. Aktéri sporu z obou stran však potvrdili, že do zacátku prosince, kdy se o vec zacala zajímat média, nebyli vyslechnuti. "Výslech nemužeme zahájit, dokud nemáme potrebné informace," vysvetluje zasvecený kriminalista. Podle jeho slov by meli do ledna policisté rozhodnout, zda prípad odloží, nebo jej predají vyšetrovateli.

Pavel Vysloužil mhm kš


Zdroj: ČTK, 10. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 14:03