Agris.cz - agrární portál

Lidovečtí poslanci chtějí usnadnit výstavbu obytných domů

4. 12. 1998 | ČTK

Lidovectí poslanci chtejí usnadnit výstavbu obytných domu

PRAHA 4.prosince (CTK) - Povzbudit bytovou výstavbu by chteli lidovectí poslanci Libor Ambrozek a Tomáš Kvapil, kterí snemovne v techto dnech predložili návrh novely zákona o ochrane zemedelského pudního fondu. Jejich legislativní iniciativa predpokládá, že by vynetí parcely ze zmíneného fondu bylo v nekterých prípadech bezplatné.

Lidé, kterí by si chteli postavit dum na parcele ležící v již zastaveném území obce, by podle návrhu nemuseli o její vynetí z fondu narozdíl od nynejška ani žádat. "Je to jeden z rady kroku nutných na podporu bytové výstavby. Lidem to trochu výstavbu usnadní, budou muset absolvovat o nekolik návštev úradu méne," rekl CTK Ambrozek.

Pozemky, které leží mimo takové území, ale s jejichž zastavením se v územním plánu pocítá, by sice povolení k vynetí z fondu podléhaly, žadatelé by za to však nemuseli platit. Návrh novely podle Ambrozka zámerne osvobozuje od poplatku za vyjmutí pouze tu pudu, která je podle územního plánu k zastavení urcena. "Nechceme podporovat nejakou chaotickou výstavbu," zduraznil poslanec.

ran hj kar


Zdroj: ČTK, 4. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 12:20