Agris.cz - agrární portál

Akcionáři zvolili nové statutární orgány Kolínské mlékárny

4. 12. 1998 | ČTK

Akcionári zvolili nové statutární orgány Kolínské mlékárny

KOLÍN 4.prosince (CTK) - Nové cleny predstavenstva a dozorcí rady schválila dnešní mimorádná valná hromada Kolínské mlékárny (KM), a.s. v likvidaci, která byla svolaná na základe zmeny majitelu.

Akcionári odsouhlasili také zmenu stanov, na základe které klesl pocet clenu predstavenstva ze ctyr na tri a snížily se odmeny zástupcu statutárních orgánu. Valná hromada bude napríšte usnášeníschopná pouze v prípade úcasti 50 procent akcionáru místo soucasných 30 procent. CTK to dnes rekl clen predstavenstva Stanislav Valenta.

KM vstoupila do likvidace 1.dubna 1994 se závazky kolem 170 miliónu Kc. Ty se podle likvidátora Pavla Motejzíka do soucasné doby podarilo snížit o necelých 20 miliónu Kc, z toho vetšinu tzv.naturální formou, tedy rozprodejem zarízení a nemovitostí. V hotovosti bylo vyplaceno 500 až 750 tisíc Kc, dodal. Zemedelcum KM dluží kolem 15 miliónu Kc.

Postup likvidace letos zpomalil nedorešený spor ohledne prodeje pozemku a cásti budov v areálu. Podstatný vliv na dokoncení celé likvidace bude mít podle Motejzíka zlepšení ekonomické situace v republice. "Jestli se najde dostatecný kapitál," upresnil.

K rozhodujícím vlastníkum KM patrí Protract s.r.o. s 37,06 procenta a a.s. Leso, stavební spolecnost Plzen s 35,49 procenta verejne obchodovatelných akcií.

Kontakt: Kolínská mlékárna, a.s., v likvidaci, Trídvorská ul., 280 02 Kolín.

Jaroslava Tumová nol


Zdroj: ČTK, 4. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 22.05.2024 00:07