Agris.cz - agrární portál

Ústecké pivo Zlatopramen se bude vařit v Číně

3. 12. 1998 | ČTK

Ústecké pivo Zlatopramen se bude varit v Cíne

ÚSTÍ NAD LABEM 3.prosince (CTK) - Spolecný podnik na výrobu piva založí spolu s cínským partnerem v oblasti Šanghaje ceská nápojárská skupina Drinks Union, jejíž soucástí jsou Ústecké pivovary. Drinks Union v Cíne od príštího roku zacne modernizovat asi dvacet let starý pivovar, zvýší jeho kapacitu na 150 tisíc hektolitru za rok a bude v nem varit ústecký jedenáctistupnový Zlatopramen, k nemuž možná pozdeji pribude i desetistupnové pivo, uvedl dnes pro CTK reditel divize nápoju Drinks Union Josef Vejlupek.

Založit spolecný podnik se ústectí producenti rozhodli po zhruba rocním pruzkumu trhu. Majoritu ve firme bude mít zrejme Drinks Union. Vzhledem k tomu, že investice do cínského pivovaru budou postupné, nelze zatím podle Vejlupka specifikovat jejich objem. S ohledem na ješte neukoncená obchodní jednání také Drinks Union zatím nezverejnuje jméno partnera ani neupresnuje lokalitu, v níž v Cíne hodlá podnikat.

Zmodernizovaný pivovar bude zásobovat Zlatopramenem oblast s více než deseti milióny obyvatel. Vejlupek rekl, že výroba bude mít prinejmenším v zacátku znacné sezónní výkyvy, protože zatím se v tomto regionu pije pivo od jara do podzimu, v zime ale jen minimálne, protože Cínané dávají v chladném období prednost caji. Celkove se zde ovšem dá pocítat se znacným rustem poptávky.

Ústecké pivovary, které jsou nejsilnejším dodavatelem na severu Cech, loni ve dvou pivovarech v Krásném Brezne a ve Velkém Brezne vyrobily 522 tisíc hektolitru piva, letos má být produkce minimálne na této úrovni. V prvním pololetí 1998 patrily mezi jediné tri ceské pivovarské spolecnosti, kterým se darilo zvyšovat produkci.

Kontakt: Drinks Union, a.s., Dráždanská 80, 401 73 Ústí nad Labem, tel.: 047/5503135.

Marie Zahrádková nol


Zdroj: ČTK, 3. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.05.2024 23:37