Agris.cz - agrární portál

Několik osob svrhlo v Portugalsku do strže dva kamióny s vepři

2. 12. 1998 | ČTK

Nekolik osob svrhlo v Portugalsku do strže dva kamióny s vepri

LISABON 2.prosince (CTK) - Skupina asi dvaceti osob zastavila v noci na dnešek jižne od Lisabonu u mesta Montijo dva španelské kamióny, které vezly 500 vepru, a i s nákladem je svrhla do strže. Oznámila to policie.

Pachatelé prinutili strelnými zbranemi ridice zastavit, ale neublížili jim. Kamióny jely ze španelské autonomní oblasti Navarra do mesta Malveira, asi 20 kilometru severne od Lisabonu.

K cinu nikdo neprihlásil, avšak policie nevylucuje souvislost s akcemi portugalských chovatelu vepru, kterí stále více protestují proti krizi tohoto sektoru ve své vlasti. Chovatelé si stežují predevším na predpisy Evropské unie, která prý zvýhodnuje bohatší zeme, a na dovoz veprového za nízké ceny, a to predevším ze Španelska.

Dovozem laciného veprového masa se cítí znacne ohroženi i ceští chovatelé, kterí naléhají na vládu, aby subvencovaným importum zabránila. Minulý týden týden na naléhavost svého problému upozornili blokováním nekolika silnicních úseku.

boh mž


Zdroj: ČTK, 2. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 17:17