Agris.cz - agrární portál

O výsledku pondělních jednání s Fischlerem Fencl stále mlčí

1. 12. 1998 | ČTK

O výsledku pondelních jednání s Fischlerem Fencl stále mlcí

PRAHA 1.prosince (CTK) - Ministr zemedelství Jan Fencl stále mlcí o tom, na jakém rešení soucasné situace kolem subvencovaných dovozu veprového masa z EU do CR se dohodl s komisarem EU pro zemedelství Franzem Fischlerem v pondelí v Bruselu. Pred dnešní krátkou pracovní návštevou Nemecka na dotaz novináru pouze rekl, že jednání byla nárocná a dlouhá, pricemž obe strany se dohodly na rešení.

O jaké rešení jde, však ministr blíže neupresnil. Rekl nicméne, že s ním "ani náhodou" není spokojen. Za prohru ale Fencl bruselská jednání podle vlastních slov nepovažuje.

"Když nekdo prohraje, tak proste odchází, nepokracuje v jednáních a ciní, jak uzná za vhodné. My jsme se dohodli, že se dohodneme, jednání pokracují," rekl Fencl. "Doufám, že najdeme rešení, které bude svedcit o tom, že náš vstup do Evropské unie je radostne ocekáván a že je duvod k tomu, abychom se tam tešili," dodal.

Další kolo jednání mezi zástupci Ministerstva zemedelství CR a predstaviteli Evropské komise o veprovém mase zacne v pondelí 7.prosince.

Podle informací CTK v pondelí Fencl s Fischlerem jednali hlavne o porovnání císel týkajících se dovozu veprového do CR a o cenách této komodity na vnitrním trhu. Obe strany si v príštích dnech vymení všechny informace a pondelní technické jednání se soustredí zejména na jejich srovnání a proverku.

Oldrich Pribík nol


Zdroj: ČTK, 1. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 00:59