Agris.cz - agrární portál

Fencl odletěl do Bonnu jednat o dovozech vepřového masa

1. 12. 1998 | ČTK

Fencl odletel do Bonnu jednat o dovozech veprového masa

PRAHA 1.prosince (CTK) - Ministr zemedelství CR Jan Fencl dnes bude jednat v Bonnu se spolkovým ministrem pro výživu, zemedelství a lesnictví Karl-Heinzem Funkem o dovozech veprového masa do CR. Fencl pred odletem pro CTK rekl, že problém dovozu veprového lze rešit jak s Evropskou unií, tak i s jednotllivými státy. Podle jeho slov totiž asi 54 procent dovozu této komodity prichází do CR práve z Nemecka.

Na dotaz CTK Fencl odmítl, že by chtel presvedcit spolkového ministra o podpore rozhodnutí zastavit subvencované dovozy veprového masa z EU do CR. Podle jeho slov je to problém dvou suverénních zemí, tedy Nemecka a CR. "Cítím povinnost ucinit maximum pro to, aby veci byly rešeny dohodou," dodal.

Ministr soucasne pripustil, že pred jeho cestou padly vážné úvahy o možnosti reciprocní nabídky Nemecku v prípade zastavení dovozu veprového masa do CR. Nicméne podle jeho slov existuje rada duvodu, proc touto cestou nepostupovat. Jaké nabídky by pricházely v úvahu ministr neupresnil.

Oldrich Pribík nol


Zdroj: ČTK, 1. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.05.2024 21:03