Agris.cz - agrární portál

Ústecké pivovary po zdražení Plzeňského Prazdroje ceny nezvýší

1. 12. 1998 | ČTK

Ústecké pivovary po zdražení Plzenského Prazdroje ceny nezvýší

ÚSTÍ NAD LABEM 1.prosince (CTK) - Ústecké pivovary, které jsou nejsilnejším výrobcem piva v severních Cechách, rozhodne neuvažují o zvýšení svých cen v reakci na zdražení Plzenského Prazdroje. Pro CTK to dnes uvedl Josef Vejlupek, reditel divize nápoju skupiny Union Drinks, jejíž soucástí Ústecké pivovary jsou.

Vejlupek rekl, že Ústecké pivovary jsou v podstate "konzervativním výrobcem", který na rozdíl od rady jiných nehledá cestu k udržení a rozšírení své produkce v dodávkách levných osmistupnových piv, ale stále drží svou úroven a kvalitu. Pritom je jejich hospodarení trvale ziskové.

V letošním prvním pololetí patrily Ústecké pivovary spolu s Plzenskými pivovary a Budvarem mezi jediné tri pivovarské spolecnosti v CR, které dosáhly nárustu výroby a prodeje proti stejnému období lonského roku. Celkove letos predpokládají prodej minimálne na úrovni lonského roku, který skoncily s historicky rekordním výstavem 522.000 hektolitru piva.

Kontakt: Drinks Union, a.s., Ústecké pivovary, a.s., Dráždanská 80, 401 73 Ústí nad Labem, tel.: 047/5503135.

Marie Zahrádková jw


Zdroj: ČTK, 1. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.05.2024 09:43