Agris.cz - agrární portál

Právo: Vepřové z EU určené pro ruský trh končí v ČR

27. 11. 1998 | ČTK

Právo: Veprové z EU urcené pro ruský trh koncí v CR

PRAHA 27.listopadu (CTK) - Cást veprového masa z Evropské unie urceného pro ruský trh je nekterými obchodníky nabízena v CR za ceny, které se blíží deseti korunám za kilogram. Ceští chovatelé tvrdí, že je takovéto dovozy do jara zcela znicí. Informuje o tom dnešní Právo s tím, že maso je tak silne dotováno, že se prekupníkum tyto reexporty vyplácejí.

EU zvedla zacátkem týdne dotace na vývoz veprového masa do Ruské federace ze 400 na 700 ECU na tunu (asi 25 korun na kilogram), což je vyjednavaci Evropské komise v Praze prezentováno jako urcité odlehcení dovozum dotovaného veprového masa do CR, píše Právo.

Evropská komise ve ctvrtek v Bruselu vyjádrila politování nad rozhodnutím ceské vlády docasne zrušit preferencní cla na dovoz veprového masa z EU. Jednání mezi CR a EU budou pokracovat 4.prosince.

do jam


Zdroj: ČTK, 27. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 13:49