Agris.cz - agrární portál

Majoritu v a.s. Tchecomalt Group má Prosper International

26. 11. 1998 | ČTK

PROSTEJOV 26.listopadu (CTK) - Majoritním vlastníkem akciové spolecnosti Tchecomalt Group (TG), která je materskou spolecností stejnojmenné potravinárské skupiny sdružující Obchodní sladovny Prostejov a dalších sedmnáct potravinárských, osivárských a šlechtitelských podniku, je ostravská a.s. Prosper International.

Podle údaju z úcetní záverky za rok 1997, kterou a.s. TG ve stredu zverejnila v Obchodním vestníku, vlastnila Prosper International v záveru lonského roku necelých 90 procent akcií a.s. TG, jejíž základní jmení nyní ciní 400 miliónu korun. Zbývajícími deseti procenty podle drívejších informací CTK disponovala Investicní a Poštovní banka.

Základní jmení a.s. Prosper International je podle informací z Obchodního rejstríku jeden milión korun. Spolecnost Prosper International je spríznená s firmou Prosper Trading se základním jmením 67,72 miliónu korun. Obe spolecnosti se dríve majetkove angažovaly napríklad v OKD, Moravskoslezských teplárnách, ci v Teplárne Karviná.

Potravinárské seskupení Tchecomalt Group, které je predním tuzemským a evropským výrobcem sladu, tvorí 18 firem podnikajících ve výrobe sladu, krmných smesí, obchode se zemedelskými komoditami a ve šlechtení a produkci osiv.

Vlajkovou lodí skupiny je nejvetší tuzemská sladarská firma Obchodní sladovny Prostejov. Krome ní patrí pod krídla Tchecomalt Group také napríklad Sladovna Hodonice, Moravská sladovna Kromeríž, deset podniku ZZN, ci dve osivárské a šlechtitelské spolecnosti Selekta a Selgen.

Petr Behal jw


Zdroj: ČTK, 26. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 09.05.2024 00:34