Agris.cz - agrární portál

Prazdroj ani Radegast se ke stažení návrhu na fúzi nevyjádřily

26. 11. 1998 | ČTK

Prazdroj ani Radegast se ke stažení návrhu na fúzi nevyjádrily

PRAHA 26.listopadu (CTK) - Plzenský Prazdroj se dnes ke stažení žádosti o povolení fúze s Radegastem nevyjádrí, protože clenové predstavenstva z rad managementu generální reditel Vladimír Perina a financní reditel Mario Junek jsou v zahranicí. CTK to sdelil asistent generálního reditele Jindrich Štrunc. V zahranicí je rovnež mluvcí spolecnosti Jaroslav Pomp.

Také predseda predstavenstva a prezident a.s.Radegast Jan Sikora se zatím nevyjádril k odstoupení Nomury od fúze, protože nemá k dispozici presné stanovisko Nomury. V pátek se chce spojit s Nomurou a vyjasnit si její nejnovejší postoj k fúzi.

Nomura ve ctvrtek stáhla svou žádost o povolení fúze spolecností Plzenský Prazdroj a Radegast v rámci rízení vedeného Úradem na ochranu hospodárské souteže (ÚOHS). Podle reditele spolecnosti Nomura International plc. Randalla Dillarda bylo zrejmé, že ÚOHS Nomure nedá možnost rádne se vyjádrit k ekonomickým aspektum této fúze.

Jak Dillard uvedl, po tomto rozhodnutí povede Nomura jednání s rediteli Plzenského Prazdroje i Radegastu o nejlepší budoucnosti pro oba pivovary.

kop ipl jw


Zdroj: ČTK, 26. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 09.05.2024 20:48