Agris.cz - agrární portál

Povodí Labe vyčíslilo škody z letních záplav na 100 miliónů koru

24. 11. 1998 | ČTK

Povodí Labe vycíslilo škody z letních záplav na 100 miliónu korun

HRADEC KRÁLOVÉ 24.listopadu (CTK) - Približne na 100 miliónu korun vycíslila akciová spolecnost Povodí Labe škody, které jí zpusobily letní povodne na východe Cech. Vedoucí kanceláre generálního reditele František Stanek dnes CTK rekl, že bezprostrední práce na zprutocnení toku si podle odhadu vyžádaly okolo 20 miliónu korun, zbytek predstavuje projekt celkových oprav a nutných investic.

Puvodní termín dokoncení oprav, který byl stanoven na záver tohoto roku, podle Stanka spolecnost nedodrží. "Zdržely nás predevším povodne na prelomu ríjna a listopadu a mráz minulých dnu," dodal Stanek s tím, že pro príští rok zbydou práce asi za 8,5 miliónu korun.

Letní povodne nejvíce ponicily koryta rek Belá, Knežna, Dedina a koryto Zlatého potoka. Celkem se pracovalo, nebo pracuje, na 105 lokalitách.

Stanek poznamenal, že se letošní povodne naštestí vyhnuly místum, kde byly o rok dríve. Odstranení škod zpusobených lonskými letními povodnemi a následná nápravná opatrení, která by mela dalším rozsáhlým povodním zabránit, si vyžádají asi miliardu korun. Zhruba 300 miliónu korun již spolecnost použila.

První etapu nejduležitejších oprav z povodní 1997 by podle predpokladu mela firma dokoncit již príští rok. Ve druhé fázi, trvající približne dalších pet let, se vodohospodári zamerí na opravy a investice, které by mely dalším povodním alespon cástecne zabránit.

Premysl Šrámek nol


Zdroj: ČTK, 24. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 08:46