Agris.cz - agrární portál

Grebeníček: Za situaci v zemědělství ČSSD odpovědnost nenese

19. 11. 1998 | ČTK

Grebenícek: Za situaci v zemedelství CSSD odpovednost nenese

PRAHA 19.listopadu (CTK) - Nad dosavadní nekolikaletou "nepochopitelnou pasivitou" ceských zemedelcu, kterí v soucasné dobe protestují proti dotovaným dovozum potravinárských komodit, se na dnešní tiskové konferenci pozastavil predseda KSCM Miroslav Grebenícek. Upozornil, že sociálnedemokratická vláda za tento stav odpovednost nenese.

"Projevují se dusledky bezohledného postupu tech ruzných Kubátu, Luxu, Tylu, Tlustých a dalších, kterí ve snaze rozbít ceské zemedelství udelali za posledních devet let doslova všechno," uvedl. Dodal, že zemedelci v dobách, kdy se díky pravicové prevaze v parlamentu prijímal jeden zákon za druhým proti jejich zájmum, svým zpusobem garnituru, která stála v cele resortu, podporovali.

Ackoli si Grebenícek uvedomuje špatné rozpoctové podmínky vlády, je podle nej nutné situaci zemedelství urychlene rešit. "Varuji pred oddalováním rešení celé situace, zemedelci už nemají co ztratit," uvedl.

Proti dotovaným dovozum ze zemí Evropské unie protestovali zemedelci ze ctyr východoceských okresu naposledy dnes ve Ždírci nad Doubravou na Havlíckobrodsku, kde v 11:30 zablokovali zemedelskou technikou vnejší jízdní pruh na nejfrekventovanejší križovatce.

O dovozech konkrétne veprového masa jednala ceská vláda, která prijala harmonogram ochranných opatrení proti subvencovaným vývozum veprového masa z EU do Ceské republiky.

Michal Burian hol hš


Zdroj: ČTK, 19. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 12:31