Agris.cz - agrární portál

Řídící výbor pro vepřové maso nejednal o ČR

17. 11. 1998 | ČTK

Rídící výbor pro veprové maso nejednal o CR

BRUSEL 17.listopadu (zpravodaj CTK) - Rídící výbor EU pro veprové maso, v nemž zasedají zástupci všech clenských státu, dnes nejednal o ceské žádosti na omezení dovozu veprového z Evropské unie.

"Ceská republika nebyla vubec zmínena. Její problém bude rešen výlucne bilaterálne s Evropskou komisí," sdelil CTK zdroj komise. Technické konzultace se uskutecní ve ctvrtek v Praze.

CR si zejména preje, aby EU zrušila vývozní subvence na veprové maso smerující do CR. Pokud se tak nestane, bude zvažovat jiné postupy, jak chránit ceské výrobce, jejichž výrobní cena dnes vysoko presahuje cenu, za niž nabízí veprové Unie.

Výbor predevším rozhodl usnadnit vývoz veprového z EU do Ruska, když zvýšil exportní subvenci (refundaci) pro tuto relaci z dosavadních 40 ECU na 100 kilogramu na 78 ECU, tedy témer dvojnásobek.

Rozhodl také, že veprové maso vykoupené Unií do intervence a uskladnené v soukromých skladech za úcelem vývozu muže být prodáváno na vnitrním trhu EU.

bar ple


Zdroj: ČTK, 17. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 21:14