Agris.cz - agrární portál

Tabák chce informovat I.Davida o kampani proti kouření dětí

16. 11. 1998 | ČTK

Tabák chce informovat I.Davida o kampani proti kourení detí

PRAHA 16.listopadu (CTK) - Slova, která ministr zdravotnictví Ivan David použil na adresu kampane, jíž se tabákové firmy v Ceské republice pripojily k boji proti kourení detí, svedcí o tom, že se zatím neseznámil s jejím obsahem. Uvádí se to v reakci a.s.Tabák na dnešní ministrovo vyjádrení, že je rozhorcen kampaní tabákových výrobcu, v níž školáky nabádají, aby zacali kourit až v dospelosti. "Tím jim vlastne dali návod, aby kourit zacali a cítili se dospelí," rekl David.

Spolecnost Tabák je pripravena podat ministerstvu zdravotnictví podrobné vysvetlení a vecne s ministrem Davidem o celé záležitosti diskutovat, uvádí se mj. v tiskové zpráve, kterou dnes CTK poskytl tiskový mluvcí Tabáku Pavel Zuna.

V otázce reklamy na tabákové výrobky se a.s. Tabák omezuje na konstatování, že bezvýhradne dodržuje zákony platné v Ceské republice.

Tabák je ze 78 procent vlastnena nadnárodní spolecností Philip Morris, nejvetším svetovým výrobcem cigaret a druhým nejvetším producentem potravinárského zboží. Podíl v a.s. Tabák získala ve verejné souteži vypsané v roce 1991 vládou CR.

do mha


Zdroj: ČTK, 16. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 16:35