Agris.cz - agrární portál

Zelníček: Páteční termín protestní akce v Praze není jistý

16. 11. 1998 | ČTK

Zelnícek: Pátecní termín protestní akce v Praze není jistý

BRNO 16.listopadu (CTK) - Ohlášená protestní akce zemedelcu v Praze proti levným dovozum veprového masa se uskutecní. Není však jisté, zda uvažovaná dopravní blokáda Prahy zacne už tento pátek. "Z mého pohledu producenta veprového masa se dosud nic nestalo," rekl CTK predseda organizacního výboru protestu Karel Zelnícek.

Uvedl, že tentokrát se akce obejde bez predchozí mediální pozornosti. Sdelovací prostredky tak podle nej budou monitorovat pouze její následky.

Zemedelci jsou údajne stále nuceni prodávat jedno prase se ztrátou 1500 Kc, zatímco obchodní retezce mají na jednom kusu zisk až 8000 korun. Nekolik subjektu tak využívá svých možností urcitého diktátu cen a pracují v souladu. "To je prece práce pro Belehrádkuv úrad," míní Zelnícek.

Technické konzultace se zástupci Evropské unie o zastavení dovozu subvencovaného veprového masa do Ceské republiky se uskutecní ve ctvrtek 19.listopadu v Praze v budove ministerstva zemedelství. Ceská strana bude údajne usilovat o to, aby rešení bylo nalezeno ješte tentýž den.

Jirí Macík mha


Zdroj: ČTK, 16. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 01:13