Agris.cz - agrární portál

Maso z deseti čuníků premiéra Zemana dostane pražská Naděje

16. 11. 1998 | ČTK

Maso z deseti cuníku premiéra Zemana dostane pražská Nadeje

PRAHA 16.listopadu (CTK) - Maso z deseti prasat, které v pátek zemedelci venovali premiérovi Miloši Zemanovi, predá v úterý vedoucí Úradu vlády Karel Brezina charitativní organizaci Nadeje v pražské Bolzanove ulici, kde dar prevezme reditelka pražské oblasti Petra Lakatošová.

Zemedelci umístili cuníky do ohrady pred Úradem vlády proto, aby kabinetu pripomneli své potíže a protestovali proti dovozu subvencovaného veprového masa ze zemí Evropské unie.

Premiér již v pátek podekoval tem, kdo mu prasata venovali, za dobrý skutek. Zeman, o kterém je známo, že k jeho nejoblíbenejším jídlum patrí jitrnice, jelítka a tlacenka, žertem uvedl, že puvodne uvažoval o veprových hodech. Rozhodnutí však zmenil, protože ministr bez portfeje Jaroslav Bašta by ho prý jiste v rámci akce "Cisté ruce" obvinil z korupce.

Pracovníci charitativní organizace Nadeje nabídku prasat prijali. Práli si však, aby je dostali rozporcované do pobocky v Bolzanove ulici poblíž Hlavního nádraží, které je známé jako nejvetší shromaždište bezdomovcu v hlavním meste.

Václav Hrnícko kš vb


Zdroj: ČTK, 16. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 14:01