Agris.cz - agrární portál

Zemědělci s deseti pašíky demonstrují před Úřadem vlády

13. 11. 1998 | ČTK

Zemedelci s deseti pašíky demonstrují pred Úradem vlády

PRAHA 13.listopadu (CTK) - Deset prasat umístili dnes v 09:00 zemedelci do improvizované drevené ohrady se senem na prostranství pred Úradem vlády, aby tak kabinet upozornili na své potíže a protestovali proti dovozu subvencovaného veprového masa ze zemí Evropské unie.

"Od dnešní akce si slibujeme, že upozorníme naše predstavitele, že tady v tomto státe existují zemedelci a že tady existují problémy zemedelcu, které by naše vláda mela rešit," rekl zpravodaji CTK Oldrich Florián, ekonom akciové spolecnosti Pojihlaví.

Symbolický charakter má i akce zemedelcu v Brne-Komárove, kterí puvodne hodlali hnát po dálnici D1 prasata do Prahy. Organizátori nakonec vyhnali nekolik prasat do uzavrené ohrady.

"Rozhodli jsme se od vyhnání zvírat na dálnici ustoupit," rekl šéf organizacního výboru protestu Karel Zelnícek. Zemedelci podle nej respektovali shromáždenou policejní sílu, která byla odhodlána protestní akci zabránit všemi prostredky.

Jirí Majer ib vb kar


Zdroj: ČTK, 13. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 06:28