Agris.cz - agrární portál

O protestech zemědělců pořádaných AK zatím stále nerozhodnuto

11. 11. 1998 | ČTK

O protestech zemedelcu porádaných AK zatím stále nerozhodnuto

PRAHA 11.listopadu (CTK) - O protestních akcích zemedelcu proti dovozu subvencovaných potravin do Ceské republiky, které mel organizovat krizový štáb Agrární komory CR (AK) zatím není rozhodnuto. CTK o tom dnes informoval tajemník AK Jan Záhorka.

Podle jeho slov bylo na jednání zástupcu AK s premiérem Zemanem 27.ríjna letošního roku dohodnuto, že AK ješte pred pristoupením k protestum usporádá komoditní jednání o obilovinách, cukru, mase a mléce a bude jednat se zástupci EU na území CR a se zástupci zemedelcu sousedních zemí, jako je Slovensko, Polsko a Madarsko. Všechna zmínená jednání krome setkání se zástupci Polska a Slovenska již predstavitelé AK uskutecnili.

Na vláde je podle Záhorky vyjednat z EU zastavení dovozu levného veprového do CR. Krizový štáb, který by mel rozhodnout o prípadných protestech, zatím nerozhodl, pouze se seznámil s postupem plnení dohodnutých úkolu.

K protestum organizovaným jihomoravskými chovateli prasat formou blokády dálnice Brno-Praha Záhorka rekl pouze to, že je neorganizuje AK, nicméne že to svedcí o kritické situaci v této oblasti hospodarení.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 11. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 18:40