Agris.cz - agrární portál

Závod Zora bude součástí skupiny Nestlé Čokoládovny

10. 11. 1998 | ČTK

Závod Zora bude soucástí skupiny Nestlé Cokoládovny

OLOMOUC 10.listopadu (CTK) - Producent cokoládových výrobku Zora Olomouc, clen a.s. Cokoládovny, bude od príštího roku soucástí nove vzniklé skupiny Nestlé Cokoládovny. Ta bude zamerená na výrobu cokoládových produktu a cukrovinek. Mluvcí a.s. Cokoládovny Mária Sedlická dnes pri oslavách 100.výrocí založení závodu Zora rekla, že olomoucký podnik díky zaclenení do nove vznikající spolecnosti Nestlé Cokoládovny získá lepší prístup na zahranicí trhy.

"Cokoládovny již mají na tuzemském trhu velmi silné a stabilní podíly a je proto nutné více pronikat na zahranicní trhy," uvedla Vesecká.

O rozdelení a.s.Cokoládovny, nejvetšího výrobce oplatek a cokolády ve strední Evrope, na dve nové spolecnosti, a tím o jejím zrušení, rozhodla v cervnu valná hromada spolecnosti.

Jedna z obou vznikajících spolecností se soustredí na výrobu cokolády a cukrovinek v rámci skupiny Nestlé a druhá spolecnost jako soucást skupiny Danone bude vyrábet oplatky a sušenky. Novou cinnost zahájí obe skupiny pocátkem roku 1999.

Petr Behal jw


Zdroj: ČTK, 10. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 17:01