Agris.cz - agrární portál

O protestech zemědělců krizový štáb AK do konce týdne nerozhodne

6. 11. 1998 | ČTK

O protestech zemedelcu krizový štáb AK do konce týdne nerozhodne

PRAHA 6.listopadu (CTK) - O protestních akcích zemedelcu proti dovozu subvencovaných potravin do Ceské republiky do konce tohoto týdne krizový štáb Agrární komory CR (AK) nerozhodne. CTK to dnes rekl prezident AK Václav Hlavácek.

Podle neho se v poslední dobe se nahromadila rada jednání, jejichž výsledky je treba zpracovat a vyhodnotit. Vedení AK se také pripravuje na jednání s predstaviteli EU v CR, k nemuž by melo dojít v úterý 10.listopadu.

Od blokády dálnice z Brna do Prahy živými prasaty, kterou pripravují nekterí jihomoravští chovatelé, se Hlavácek za krizový štáb AK distancoval a rekl, že s touto akcí nemá komora nic spolecného.

Jak pro CTK rekl k této otázce predseda Ceskomoravského svazu zemedelských podnikatelu Jaroslav Brom, on osobne chápe, že se chovatelé prasat snaží dát touto formou o svým problémech vedet verejnosti. Podle jeho slov je to proste proto, že jsou zoufalí.

Podle predsedy Odborového svazu pracovníku zemedelství a výživy Cech a Moravy Bohumíra Dufka by mel krizový štáb AK o forme protestu rozhodnout co nejdríve. Protesty, které pripravují chovatelé prasat na jižní Morave, vítá, protože, jak rekl, "vláda nic nedelá". Podle jeho slov situaci nevyreší posílání žádných nót.

"V tuto chvíli již mela dávno probíhat jednání našich zástupcu v Bruselu a ne abychom teprve písemne k takovým jednáním EU vyzývali," dodal Dufek.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 6. 11. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 01:45