Agris.cz - agrární portál

Bramboráři nepodporují protestní akce proti vládě

27. 10. 1998 | ČTK

Bramborári nepodporují protestní akce proti vláde

PRAHA 27.ríjna (CTK) - Tuzemští pestitelé brambor nemají duvod protestovat proti agrární politice vlády, nebot neznají problémy s dovozy této plodiny a disponují dostatkem volných skladu pro prebytky. Pro dnešní Slovo a Zemské noviny (ZN) to uvedl predseda Svazu pestitelu a zpracovatelu brambor (SOLANA) Antonín Suva.

Svaz podle nej založil družstvo, které zajištuje odbyt, ale i zpracování brambor a nabízí kvalitu. Trh s bramborami se tak stabilizoval. Obdobný názor má i tajemník Ústredního bramborárského svazu CR Josef Králícek, který doplnil, že se v soucasné dobe do Ceské republiky z Evropské unie žádné pozdní konzumní brambory nedovážejí.

Cenová úroven v rozhodujících pestitelských zemích jako je Nemecko ci Nizozemsko je vyšší než CR nebo je srovnatelná. Velká cást ploch s bramborami byla v Nizozemsku a Belgii postižena záplavami, címž utrpela kvalita, rekl Králícek Slovu a ZN.

aol jam


Zdroj: ČTK, 27. 10. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 09.05.2024 04:13