Agris.cz - agrární portál

Jihočeské pivovary mají zatím nejasnou budoucnost

26. 10. 1998 | Hospodářské noviny

HN 26.10.1998

Jihoceské pivovary mají zatím nejasnou budoucnost

Ceské Budejovice (zdz) - Zatím bez konkrétních výsledku skoncilo jednání predstavenstva akciové spolecnosti Jihoceské pivovary Ceské Budejovice, které melo v záveru minulého týdne rozhodnout o jejím dalším vývoji. Audit, na jehož základe mají noví vlastníci sdružení kolem spolecnosti s r. o. CAS - FIN, rozhodnout, má být již vypracován, ale nyní se dál hodnotí. Podle zdroje blízkého jednáním nebylo datum ukoncení této fáze stanoveno, podle druhého pujde o zhruba ctrnáct dnu. Tento zdroj, který si kvuli prípadným potížím v zamestnání neprál být jmenován, uvedl, že analýza vedle snížení poctu zamestnancu predpokládá i prodej jednoho z pivovaru Platan Protivín nebo Regent Trebon, které spolu s ceskobudejovickým Samsonem tvorí akciovou spolecnost. "V soucasné dobe to spíš vypadá na Trebon," rekl zdroj. V prípade zájmu by mohl trebonský pivovar údajne získat management.

Zamýšlená sanace by mela Jihoceské pivovary, zatížené velkými úvery a poznamenané ztrátou cásti trhu, ekonomicky ozdravit a umožnit jim lépe využít stávající výrobní kapacity. CAS - FIN, patrící do skupiny Ceskomoravské agrární spolecnosti podnikatele Františka Chvalovského, drží od ríjna v Jihoceských pivovarech 71,07 procenta akcií.

Firma, která patrí mezi šest nejvetších tuzemských producentu piva, loni poprvé od svého založení vykázala ztrátu, a to ve výši 42 miliónu korun.


Zdroj: Hospodářské noviny, 26. 10. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 04:51